• Index
  •  » Szkoła
  •  » Liceum Ogólnokształcące im. Kazimierza Wielkiego w Łęczycy

#1 2013-03-06 15:58:13

Admin

Administrator

Punktów :   

Liceum Ogólnokształcące im. Kazimierza Wielkiego w Łęczycy

LO im. Kazimierze Wielkiego w Łęczycy.  Opinie o nauczycielach prosimy umieszczać w tym dziale ==> [nauczyciele].
PROSIMY NIE PODAWAĆ IMION I NAZWISK!!! NA FORUM DOZWOLONE JEST UŻYWANIE INICJAŁÓW LUB PRZEZWISK NAUCZYCIELI!!!

#2 2013-03-14 20:30:40

Misza

Użytkownik

Punktów :   

Re: Liceum Ogólnokształcące im. Kazimierza Wielkiego w Łęczycy

no niestety, ale LO jest zajebiste, i mówi to absolwent po spędzeniu tam tych trzech świetnych lat

#3 2013-03-16 11:24:50

Zimny

Administrator

Punktów :   

Możesz jakoś uargumentować swoje zdanie? Mógłbyś opowiedzieć o tym co ci się podobało, a co nie. Liczy się dla nas każda opinia, myślę że przyszli użytkownicy również chętnie zapoznają się z twoimi doświadczeniami

#4 2013-03-16 19:49:20

Misza

Użytkownik

Punktów :   

wolałbym jednak zwroty grzecznościowe z dużej litery.. typu Ci, Ciebie, małe, a potrafi..  nie, nie będę opowiadał swojego życia, ograniczę się do stwierdzenia ' jest zajebiste'

#5 2013-03-16 22:23:22

Admin

Administrator

Punktów :   

Ja natomiast wolałbym o rozpoczynanie zdania z dużej litery Poza tym nikt nie prosi o opowiadanie życia, ale samo stwierdzenie, że coś jest "fajne, bo tak" to troszkę mało. Wypadałoby troszkę więcej napisać co w szczególności jest, jak to ująłeś, "zajebiste". Bez urazy ale mówienie o czymś, że jest w 100% idealne, dobre itd. zalatuje nieco fanatyzmem, a brak argumentów sprawia, że twoja opinia jest, tak naprawdę, mało przekonująca.

#6 2013-03-18 14:17:38

Misza

Użytkownik

Punktów :   

dziecinada.. ja Ci o szacunku do drugiej osoby, a Ty mi o dużej literze na początku zdania.. ehh

#7 2013-03-18 20:36:48

Admin

Administrator

Punktów :   

Zarówno jedno jak i drugie należy do zasad poprawnej pisowni

#8 2013-03-18 21:07:42

Maja

Użytkownik

Punktów :   

Zgadzam się z  wypowiedzią osoby wyżej, nie mniej jednak forum nie jest przeznaczone do wyrażania opinii na temat poprawnej pisowni, czy zwrotów grzecznościowych...
Jeżeli chodzi o LO - jestem absolwentką i mam nieco inne zdanie na ten temat. Uważam, że spędziłam tam 3 najgorsze lata, spotkałam tam może 4 w miarę porządnych nauczycieli, przygotowanie do matury- zerowe, gdyby nie korepetycje z przedmiotów, z których zdawałam egzaminy i nauka we własnym zakresie, nie dostałabym się pewnie na wymarzone studia...
@Misza: Jeżeli uważasz, że 3 lata spędziłeś "zajebiście", to gratuluję. A może wypowiesz się na temat swojej wychowawczyni - Pani H. ? 

Ostatnio edytowany przez Maja (2013-03-18 21:11:50)

#9 2013-04-11 22:13:52

Misza

Użytkownik

Punktów :   

Uczy jak uczy, mature zdałem, na studia się też dostałem... więc tragedii nie było, a nadgorliwym uczniem nie byłem poznałem wspaniałych ludzi tam, spedzałem świetnie czas.. fakt jeśli ktoś ogranicza się tylko do nauki to życie zawsze bd szarawe... czy to LO czy w innej szkole.

#10 2013-06-10 14:12:18

Kazekage

Użytkownik

Punktów :   

Jak dla mnie "Kazik" to kompletna porażka. Atmosfera nie do wytrzymania. Uczniowie swego czasu, zaznaczam, swego czasu to ostatnie chamy i szkoda więcej słów, kadra nauczycielska, mimo że niekiedy pomocna, też w niektórych momentach nie potrafiła zachować się jak należy. Nic dziwnego, że stamtąd zwiałem... Ogólnie rzecz biorąc I Liceum OGÓLNOZNIEKSZTAŁCAJĄCE im. Kazimierza Wielkiego w Łęczycy nigdy nie będzie wspominane przeze mnie miło. Nie dziwne, że tak mało klas zostało otworzonych w tym roku szkolnym... szkoła zeszła na psy.

#11 2013-09-11 17:30:19

Mar

Użytkownik

Punktów :   

Z miłą chęcią bym tam wróciła. Opinie, że przygotowanie do matury było nie na najlepszym poziomie są zdecydowanie błędne. Ja zdałam ją bardzo dobrze - na studia dostałam się bez problemu mimo, że wzorową uczennicą nie byłam nigdy ale jeśli ktoś jest debilem to nawet najlepszy nauczyciel nie pomoże. Atmosfera zawsze była świetna - ludzie w porządku, nauczyciele również. Polecam polecam polecam

#12 2013-11-08 19:00:45

Milka

Użytkownik

Punktów :   

Witam, również jestem absolwentką i powiem, że jeśli chodzi o atmosferę w szkole to z roku na rok była coraz gorsza. Jeśli chodzi o przygotowanie do matur, najlepiej zostałam przygotowana do matematyki, bez korepetycji zdałam podstawę i podchodziłam do rozszerzenia. Nauczyciele, jak nauczyciele, w każdej szkole są wybitni, którzy tłumaczą wszystko i mają anielską cierpliwość są również tacy, którym ta cierpliwość się kończy. Nie wspominam źle tych 3 lat spędzonych w LO, miałam wspaniałą klasę, pomimo tego, że było się czego uczyć to i tak zawsze znaleźliśmy czas na rozrywkę. Ale gdybym miała wybierać drugi raz szkołę średnią to chyba jednak nie LO . Wybór zależy tylko i wyłącznie od ucznia. Nie sugerujcie się procentami jakie ukazują szkoły (zdawalność matur) popatrzcie co lubicie robić i czego się uczyć, żeby nauka nie była dla was męką. I pamiętajcie, że I rok nie przesądza całego życia w LO . I popytajcie się znajomych, którzy są już w tej sql albo absolwentów, jak naprawdę było. Spytajcie o blaski i cienie, bo każda szkoła je posiada, pomimo tego jakby wybitna nie była. Powodzenia i pozdrawiam .

• Index
  •  » Szkoła
  •  » Liceum Ogólnokształcące im. Kazimierza Wielkiego w Łęczycy

Stopka forum

RSS